Hazai hagyma termesztése és értékesítése
A makói típusú étkezési vöröshagyma és fokhagyma termelése több évszázados emberi tevékenység, ami az egészséges táplálkozás, ízvilág megtestesítője.
A fajták előállítása, felszaporítása több éves, évtizedes szelekciós munka elvégzésének az eredménye, amit kutatóintézetekben nemesítő mérnökök végeznek el. Jelen időszakban családi gazdaságunk is ezen fajtákat használja vetőmag, dugvány szaporító anyag előállítása céljára. Hazai földben, hazai szaporító anyagból előállított étkezési hagymafélék termesztésével valósul meg, hogy 100%-ban hazai terméket állítunk elő.
Köztermesztésben lévő fajták:
Vöröshagyma
Makói illetve Makói CR – kétéves /dugványos/
Makói bronz – egyéves /magról vetett/
Őszi ültetésű
Tavaszi ültetésű
A dugvány, szaporító anyag előállítása során a szakmérnök nagy gondossággal felügyeli a növény-egészségügyi feladatokat (csávázást, permetezést), betakarítást, tárolást, hogy a tisztelt végfelhasználók, kiskert tulajdonosok, gazdák a legjobb minőségű dughagymát, fokhagymát ültethessék a földjükbe.
A családi gazdaságunkban előállított és NÉBIH (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) / Vetőmag- és szaporítóanyag osztály által szigorúan szemlézett dugványokat (Vöröshagyma – Fokhagyma) forgalmazzuk, juttatjuk el a termelőkhöz.
2014 évtől gazdaboltunk ( ENG.SZÁMA: 248401/ZT) jogosult a zöldségpalánta előállító üzem működtetésére, valamint az előállított zöldségpalánta forgalmazására.
Nagykereskedők, boltok számára igény szerint előkészítjük, méretre frakcionáljuk, zsákos és adagos kiszerelésben átadjuk, kiszállítjuk a megrendelt terméket.
Tekintse meg aktuális árainkat >>>
Kiszerelés
Dughagyma
0,5 | 1 | 1,5 | kg/db – kis kiszerelés | |
5 | 10 | 20 | kg/zsák – nagy kiszerelés |
Fokhagyma
0,3 | 0,5 | kg/db – kis kiszerelés | |
5 | 10 | kg/zsák – nagy kiszerelés |