Minőség – Hungarikum

Fokhagyma

Makói vöröshagyma (és fokhagyma) hungarikum, ami hazánk és külföldön élő embertársaink mindennapok fogyasztási zöldségféléje. A makói fokhagymának is rendkívül jó esélye van arra, hogy bekerüljön a hungarikumok közé.

A hungarikum (garantált magas szárazanyag, íz, aroma világ) csak a jó térségekben termesztett, ültetett hagymákra használható.

A „makói vöröshagyma” megnevezés csak a makói térségben (Makó, Királyhegyes, Apátfalva, Kiszombor, Földeák, Tótkomlós) ültetett hagymára használható. Előállítása sikeresen és biztonságosan csak ezen térségekben lehetséges, mivel éghajlati, talajtani adottságai a legkedvezőbb a szaporító anyag és az étkezési vöröshagyma termesztéséhez. A Makói vöröshagymát 2009-ben az Európai Bizottság felvette a védett elnevezésű termékek európai uniós listájára.